Pırasalı, Jambonlu Linguin Makarna

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Pırasalı, Jambonlu Linguin Makarna
Malzemeler
1 paket linguin makarna 8 su bardağı su Yarım tatlı kaşığı tuz 2 adet pırasa (kibrit çöpü büyüklüğünde ve kalınlığında doğranacak) 10 adet dana-hindi jambon (kibrit çöpü büyüklüğünde ve kalınlığında doğaranacak) 5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 1 yemek kaşığı elma sirkesi 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kuru toz fesleğen Ayrıca; yarım su bardağı rende parmesan veya rende eski kaşar peyniri

Tarif
• Bir tarafta makarnayı, tuzlu ve kaynayan suya salalım.
• Öbür tarafta ise; yıkayıp, kibrit çöpü formunda doğradığımız pırasaları, bir tavaya aktardığımız zeytinyağında kavrulmaya bırakalım.
• Ortalama 10–12 dakika karıştırarak kavurduğumuz pırasaların üzerine kibrit çöpü formunda hazırladığımız jambonları ilave edelim.
• Fesleğen, tuz ve karabiberi ekelim.
• Hemen üzerine sirkeyi döküp, kavurmaya devam edelim.
• Pırasalar yenecek kıvama gelince yani 7–8 dakika sonra tavanın altını söndürelim.
• Süzdüğümüz ve tekrar tenceresine boşalttığımız makarnaların üzerine bu pırasalı, salamlı karışımı dökelim.
• Rende peyniri serpiştirip, karıştıralım ve servise sunalım.


Not
Makarnaya bayılırım! Makarna olunca hiç bir başkaca yemek de aramam. Aslında makarnayı, inanılmaz çeşitte sebzeyle karıştırabiliyorsunuz. Zaten makarnayı çok yaygın ve popüler hale getiren de işte bu kullanım çeşitliliği! Hani her kadının dolabında mutlaka bir siyah pantolon ya da etek olur ya! Sonra da değişik bluz ve ceketlerle muhtelif kombinasyonlar yaparız ya! İşte makarnanın, sebze ve et türevleriyle orijinal bir başka birlikteliği.

386
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.