Patlıcan Püreli Acılı Makarna

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Patlıcan Püreli Acılı Makarna
Malzemeler
1 paket acılı (talyetelle) makarna (veya herhangi cins bir makarna da olabilir. Ama ben penne, kalem makarnayı tercih ederim.)

Tarif
• Öncelikle makarnaları tuzlu, kaynar suda 8-10 dakika haşlanmaya bırakalım.
• Sosumuzu hazırladıktan sonra haşladığımız makarnayı süzelim ve hiç yağ eklemeden hazırladığımız sosun içine aktaralım.
• İki çatal yardımıyla bir güzel karıştıralım ve ılık olarak servise sunalım.


Sos Malzemesi
2 adet közlenmiş patlıcan 2 adet közlenmiş kırmızı biber 2 diş sarmısak (Dövülmüş) 5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı Tuz, karabiber

Sos Tarifi
• Makarnamız haşlanırken biz bir tarafta sosumuzu hazırlamaya başlayalım.
• Önce közlenmiş patlıcan ve kırmızı köz biberleri (hazır, konserve olarak da satılıyor) çok ince kıyalım, dövülmüş sarmısak ve sızma zeytinyağıyla iyice karıştıralım.


587
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.