Mantı Çorbası

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Mantı Çorbası
Malzemeler
Hamuru için: 5 bardak un 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı tuz Çorba için: 1 yemek kaşığı biber salçası 1 bardak haşlanmış nohut 1 yemek kaşığı margarin 12 bardak su Karabiber Tuz Mantı içi: 250 gr. yağsız kıyma 1 adet kuru soğan 1 çay kaşığı pul biber Karabiber Tuz Kızartmak için: Sıvıyağ

Tarif
• Mantı içini hazırlamak için kıymaya rendelenmiş soğan, pul biber, karabiber ve tuz ekleyip yoğurun.
• 5 bardak unu tepsiye koyun, ortasını havuz gibi açın.
• Yumurta, tuz ve az su koyarak yumuşak bir hamur tutun.
• Hamuru yufkadan kalın açıp büyük kareler halinde kesin.
• Ortasına kıyma koyup her bir yufka karesini önce üçgen şeklinde katlayın, sonra iki ucunu ters yöne çevirerek mantının üstüne döndürüp gül şekli verin.
• Üçgen yaparken uç kısmını tam olarak yapıştırmayın ki kıyma görünsün.
• Kızgın yağda mantıları kızartıp bekletin.
• Çorba sosu için; margarini tencereye koyup salçayla birlikte 3 dakika kavurun.
• Üstüne 12 bardak su koyup önceden haşlamış olduğunuz nohutları içine atın.
• Çorba sosunu 15 dakika kaynatıp mantıları atın.
• 15 dakika da mantılarla birlikte kaynatın.
• Sarmısaklı yoğurtla servis yapın.


Not
Yemekçinin notu: Bu çorbaya et suyu konmaz.

569
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.