Kuşkonmazlı Makarna

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Kuşkonmazlı Makarna
Malzemeler
1 paket penne makarna veya burgu makarna, 7-8 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı tuz

Tarif
• Öncelikle derin ve geniş ağızlı bir “makarna haşlama” tenceresine 7-8 bardak suyu koyup, kaynamaya bırakalım.
• İçine tuzu da ekleyelim.
• Su kaynamaya başlar başlamaz makarnalarımızı ilave edip, 8-10 dakika süresince, ara sıra karıştırarak pişirelim.
• Sonra da süzdürüp, bir kenarda beklemeye alalım.
• Öte yanda sosumuzu yapmak üzere derin ve geniş bir tavaya tereyağı ve zeytinyağını koyalım.
• Yağımız erir erimez, yemeklik dediğimiz, tavla zarı kadar küçük doğradığımız soğanı katıp, rengi sararıncaya dek kavuralım.
• Bir taraftan da konserve kuşkonmazları (tercihimiz yeşil kısmı) iki santim büyüklüğünde doğrayıp, sararan soğanların üzerine ekleyelim.
• Domateslerin ise kabuğunu soyup, yine tavla zarı kadar ince dilimleyip, hemen kuşkonmazlarla beraber ilave edelim.
• 2-3 dakika daha kavurup, tuz, karabiber, fesleğeni atalım ve 2-3 dakika sonra sosun altını karıştırıp, en son olarak da peynirimizi ekleyip, makarnaları ezmeden iyice harmanlayalım.
• Dilerseniz en sonunda çok ince kıyılmış yarım demet maydanozla dekor verebilirsiniz.
• Sonra da servise sunabilirsiniz.


Sos Malzemesi
7-8 adet kuşkonmaz, (Ama eğer bulabilirseniz yeşil olan kuşkonmaz konservesinden alın. Bulamazsanız beyaz renkli kuşkonmaz konservesi de kullanabilirsiniz), 2 yemek kaşığı tereyağı + 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 adet orta boy kuru soğan, 2 adet orta boy domates, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen, Yarım su bardağı rende parmesan peyniri (veya eski kaşar da olabilir.)

1792
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.