Ispanaklı İtalyan Makarna

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Ispanaklı İtalyan Makarna
Malzemeler
5 su bardağı un, 3 adet yumurta, 1 demet ıspanak, 1 yemek kaşığı margarin, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz

Tarif
• Ispanakları yıkayıp süzün. İnce ince doğrayın, tuz serpip ovalayın.
• Blendırda ıspanakları iyice ezip yoğurma kabına alın.
• 3 yumurta, 5 bardak un, karabiber ve tuz koyup yoğurun.
• Sert bir hamur tutup 20 dakika bekletin.
• Hamuru 3 eşit parçaya bölüp 3 büyük yufka şeklinde açın.
• Hazır yufka büyüklüğüne getirin, sonra yufkaları 2 parmak genişliğinde olucak şekilde, gevşek bir rulo halinde sarın.
• Öte yandan keskin bir bıçakla ruloyu 0,5 ile 1 santim genişliğinde dilimleyin.
• Dilimlenen her bir parça ince uzun bir şerit haline gelecektir.
• Üzerine hafifçe un serpilmiş bir tepsinin içine bu şerit makarnalarınızı dağınık biçimde yerleştirin.
• Ve en az 30 dakika hafifçe kurumaya bırakın.
• Bu arada makarnanın suyu kaynamaya başladığında 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edin.
• 5 dakika daha bekleyin.
• Ve elinizle aldığınız şerit makarnalarınızı suyun içine aktarın.
• Bir iki kez el kevgiriyle karıştırın, haşlanan makarnalar 8-10 dakika içinde suyun yüzüne çıkmaya başlayacaktır.
• Yine el kevgiriyle makarnaları süzerek bir servis tabağına alalım üzerine eritilmiş ve hafif kızdırılmış margarini gezdirip karıştıralım.


1461
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.