Fener Balıklı Makarna

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Fener Balıklı Makarna
Malzemeler
300 gr fener balığı filetosu (yani balığın tüm kılçıkları temizlenmiş, sadece et şekline gelmiş hali) 4-5 diş sarmısak (dövülmüş) 2 adet orta boy domates 10-15 adet çekiç zeytini (Hani şu Akdeniz’in meşhur, hafif dövülmüş kahverengimsi zeytini. Tadı balık yemeklerine çok yakışıyor. Ama bulamazsanız normal siyah ya da yeşil zeytinde olabilir) 5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kırmızı toz biber Varsa: 2 yemek kaşığı kapari (yoksa kullanmayabilirsiniz de. Ama balıklı yemeklere hafif ekşili çok hoş bir aroma katar) Yarım limonun suyu 3-4 yemek kaşığı çok ince kıyılmış taze nane (veya yarım yemek kaşığı kuru fesleğen) 1 paket Linguin veya spagetti ya da Talyatelle makarna (yani illaki şerit makarna olmalı)

Tarif
• Yemeği daha kısa sürede yapıp bitirmek istiyorsak bir tarafta makarnayı haşlarken bir yandan da balıklı sosumuzu hazırlamalıyız.
• Önce büyük ve derin bir makarna tenceresine 8-9 su bardağı suyu koyup, kaynamaya bırakalım.
• Su kaynamaya başlarken 1 tatlı kaşığı kadar tuzu atıp, makarnayı kaynayan suya salalım.
• Ama ara sıra sıkça karıştıralım ki makarnalar birbirine yapışmasın.
• İtalyanların “al dente” dedikleri şekilde yani bizim makarnayı çok pişirme usulümüzün aksine 7-8 dakika kadar haşlama süresi yeterlidir.
• Ama isterseniz biz bu süreyi 9-10 dakika yapalım.
• Sonra hemen süzelim.
• Sosun yapılmasını beklemeden, makarnalar birbirine yapışmasın diye de şöyle 2-3 yemek kaşığı kadar da sıvıyağı ekleyip, karıştıralım.
• Bir kenarda bekletelim.
• Şimdi gelelim sosumuzu hazırlamaya.
• Önce balığımızı kuşbaşı et şeklinde doğrayalım.
• Geniş ve benim tercihim olan derince bir tavaya sıvıyağı koyalım ve dövülmüş sarmısakları ekleyelim.
• Bir tahta kaşıkla karıştırarak 1-2 dakika kadar soteleyelim.
• Böylece sarmısağın aroması yağa da geçecektir.
• Hemen üzerine kuşbaşı doğranmış fener balıklarımızı tuzla beraber ilave ederek, 3-4 dakika karıştırarak kavuralım.
• Eğer varsa kaparilerimizi tam bu sırada eklememiz gerekecek.
• Sonra da kuşbaşı doğradığımız domateslerimizi katalım ve yine 1-2 dakika kadar kavuralım.
• Şimdi sıra geldi meşhur çekiç zeytinlerimizi ilave etmeye.
• Bu arada kırmızı pul biberi de unutmayalım.
• Dikkat ettiyseniz her malzemeyi karıştırırken 1-2 dakika kavurma-soteleme süresi veriyorum.
• Böylece en son eklenen malzeme önceki malzemelerle iyice karışmış olur.
• Balıklı sosumuzu bu haliyle 6-8 dakika daha pişirelim ve altını söndürelim.
• Henüz sıcakken de taze nane yoksa kuru fesleğeni ekleyip son kez karıştıralım.
• Son aşama da ise bir kenarda bekleyen makarnaları sıcak sosumuzun içine aktaralım ve bir tahta kaşıkla hafifçe karıştıralım.
• Artık servise hazırdır.


Not
Bu makarna İbiza Adası spesiyalitesidir.

667
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.