Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Madımak denediniz mi?

Madımak denediniz mi?

Amasya yöresinin, lezzetli olduğu kadar vücuda yararı fazla bitkisi madımakı deneyerek, akşam için hafif bir tat yaratabilirsiniz.

madımak

Malzemeler:
500 gr. madımak
1 çay bardağı sıvı yağ
1 orta boy soğan
250 gr kıyma
1 su bardağı yarma
Biraz çemen
Yeterince tuz, su

Yapılışı:

Yağ ve soğan ateşte kavrulur. Üzerine kıyma ilave edilerek pembeleşinceye kadar kavurma işlemi devam ettirilir. Üzerine yıkamış ve doğramış madımak konulur. Suyu ilave edilerek yarma ve diğer malzemeler katılır ve pişirmeye bırakılır.

3235
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.