Mantar Kurabiye

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Mantar Kurabiye
Malzemeler
250 gr yumuşamış margarin 1 su bardağı şeker 1 su bardağı un 3 adet yumurta 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 500 gr mısır nişastası 1 yemek kaşığı kakao 250 gr margarin

Tarif
• Oda sıcaklığında yumuşamış yağla beraber şeker, un, yumurta, vanilya ve kabartma tozunu beraberce derin bir kabın içinde yoğuralım.
• Daha sonra nişastayı yavaş yavaş bu karışıma yedirerek katalım.
• Kulak memesi yumuşaklığında, ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
• Hamurdan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, iki elinizin arasında yuvarlayın.
• Bu top kurabiyelerimizi yağlanmış bir fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim.
• Kola veya gazoz şişesinin kapağını kakaoya batıralım ve tam kurabiyelerin ortasına bastırarak, mantar şekli oluşturalım.
• Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 20 dakika kadar yine üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirelim ve tepsiyi fırından çıkaralım.
• Soğuyunca tepsiden çıkarıp servise sunalım.


514
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.