Kurabiye Tabancası ile Kurabiye Yapımı

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Kurabiye Tabancası ile Kurabiye Yapımı
Malzemeler
Malzemeler: 250 gr. tereyağı 250. toz şeker 2 yumurta 500 gr. Un

Tarif
Yapılışı: Oda sıcaklığındaki tereyağı küp küp doğranır ve geniş bir kaba alınır, 250 gr. Şeker eklenerek köpüklü ve kabarık bir karışım olana kadar mikserle karıştırılır. 2 yumurta eklenir ve pürüzsüz bir karışım olana kadar çırpılır. Hamuru 2 aşamada yapmak daha sağlıklı olur. 1-Unun yarısı karışıma eklenir ve mikserle çırpmaya devam edilir. 2-Mikser bırakılır ve unun kalan yarısı yavaş eklenirken hamur yoğrulur. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar elde yoğurma işlemine devam edilir. Hamur top haline getirilir ve açmadan önce 10-15 dk. buz dolabında dinlendirilir. Fırın 180 dereceye ayarlanır ve ısıtılır. Kurabiye hamuru, kurabiye tabancasına doldurulur ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 2 cm ara ile hamurdan sıkılır. Kurabiyeler kızarıncaya kadar pişirilir.

1254
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.