Kete

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Kete
Malzemeler
4,5 su bardağı un, 1 su bardağı süt, 150 gr margarin, 1 tatlı kaşığı şeker, 1 paket yaş maya, yarım çay bardağı ılık süt, 1 tatlı kaşığı tuz.

İç malzemesi: 1 çorba kaşığı margarin, 1 fincan un, 1 çay kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı karanfil.

Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı, 1 fincan susam.


Tarif
Mayayı ılık süt içinde eritin. Diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın ve orta sertlikte bir hamur elde edin. Üzerini örterek 30 dk kabarmaya bırakın. Unu kavurun. Tarçın ve karanfili ekleyin. Unlanmış tezgahta hamuru 2 dk daha yoğurun ve yumurta büyüklüğünde parçalara bölün. Yuvarlayarak 10 dk dinlendirin.

Merdane yardımı ile hamurları çok ince açın. Üzerlerine eritilmiş yağ sürün. Hazırlanmış iç malzemesinden bir miktar koyarak rulo yapın. Ruloları bir ucundan başlayarak kendi etraflarında döndürün. Hamurları yağlanmış tepsiye yerleştirin. Ilık bir yerde 30 dk kabarması için bekletin. Üzerlerine yumurta sarısını sürün ve susamı serpin. 190°C'de önceden ısıtılmış fırında 20 dk pişirin.


786
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.