Fındıklı Kurabiye

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Fındıklı Kurabiye
Malzemeler
4 adet yumurta 1,5 su bardağı sıvıyağ Yarım su bardağı eritilmiş ılıtılmış tereyağı 1 su bardağı yoğurt 1 çay kaşığı karbonat Alabildiğince un (kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olacak) Üzeri için; Yarım su bardağı çekilmiş fındık

Tarif
• Derin bir karıştırma kabının içine yumurtaları kırın, şeker, sıvıyağ, tereyağı, yoğurt ve karbonat ilave ederek karıştırın.
• Unu azar azar ve yavaş yavaş ekleyerek hamuru toplamaya, yoğurmaya başlayın.
• Kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur olacak.
• Sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizi de bir tasa koyulmuş sıvıyağa batırarak hamurları yuvarlayıp, hafif yassılatıp, klasik kurabiye formunu verin.
• Yağlanmış kuzine fırını tepsisine yayıp, üzerine çekilmiş fındık serpiştirip, kuzine sobası fırınında üzerleri hafif sarı kahverengi olana kadar pişirip, alın.
• Soğutup servise sunun.


1146
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.