Cevizli Kurabiye

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Cevizli Kurabiye
Malzemeler
1 su bardağı sıvıyağı 1 su bardağı toz şeker 1,5 su bardağı un 1,5 su bardağı hamursuz unu 1 su bardağı ceviz içi 1 yemek kaşığı tarçın ya da portakal kabuğu rendesi

Tarif
• Bir yoğurma kabına sırasıyla sıvıyağı, toz şeker, ince kıyılmış ceviz içi, tarçın (ya da portakal kabuğu rendesi) ve unları koyalım ve iyice yoğuralım.
• Katı bir hamur haline gelince, yağladığımız tepsiye hamuru bastırarak yerleştirelim.
• Önceden ısıttığımız fırında (160 derece) 10 dakika pişirip, tepsiyi dışarı alalım.
• Kare ya da baklava halinde bıçakla kesip tekrar fırına koyalım.
• 15 dakika daha pişirip, dışarı alalım.
• Çok kızarmamasına dikkat edelim.
• Soğuyunca dilimleri çıkararak servis yapalım.


693
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.