Yılbaşı Keki

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Yılbaşı Keki
Malzemeler
1.sırada karıştırılacak olanlar: 2 su bardağı un Yarım çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karbonat 1 çay kaşığı tarçın 1 çay kaşığı dövülmüş karanfil 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat (ufak Hindistan cevizi) 2. sırada karıştırılacak olanlar: Yarım su bardağı hurma (çok ince doğranmış) 1 su bardağı dövülmüş ceviz Yarım su bardağı kuru üzüm 3. sırada karıştırılacak olanlar: 3 adet elmayı rendeleyin. Bir tavada hiç su eklemeden 4-5 dakika kadar pişirin. Altını kapatıp, soğumaya bırakın. 4. sırada karıştırılacak olanlar: Yarım su bardağı margarin (eritilip, ılıtılmış) 1 su bardağı toz şeker 3 adet yumurta Ayrıca eğer varsa 1 yemek kaşığı kanyak Tepsiye yaymak için: 55-60 cm eninde yağlı kağıt. (Aslında en iyisi parşömen kağıttır. Çünkü yağlı kağıdı çoğu kez tekrar yağlamak gerekiyor)

Tarif
• Oldukça büyük, geniş, derin bir kabı önümüze alalım.
• Bütün malzemeleri tek tek hazırlayıp tezgahın üzerine dizelim.
• Önce 1. sırada olan; un, tuz, karbonat, tarçın, dövülmüş karanfil, rendelenmiş nuskatı karıştırma kabının içine koyalım.
• Üzerine 2. sıra da karıştırılacak olan malzemeleri ekleyelim.
• Bu arada da sürekli karıştırmaya devam edelim.
• Hemen 3. sıradaki malzemeleri ve 4. sıradaki malzemeleri de ilave ederek bir taraftan da kek hamurunu karıştırmaya devam edelim.
• Şimdi en son aşama da kanyağı da ilave edelim.
• Yoksa portakal likörü, kahve likörü gibi başka tadları da kullanabilirsiniz.
• Bir taraftan da fırınımızı 175 derece yani orta ısıya ayarlayalım.
• Ama yağlı kağıdın “yağından” pek emin olamadığım için yine de kağıdı yumuşak bir margarinle yağlayalım.
• Üzerine kek malzemesini boşaltarak, üstünü düzeltelim.
• Eğer büyük bir kek kalıbınız varsa, onda da yapabilirsiniz.
• Sonra bekletmeden fırına verin ve 40-45 dakika kadar pişirelim.
• Ama bu arada fırın kapağını hiç açmayın.
• Sonra çıkarıp soğutun.
• Dilimleyin servis yapalım.


445
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.