Yılbaşı Keki

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Yılbaşı Keki
Malzemeler
Malzemeler: Kek için: 3 adet yumurta 2,5 su bardağı un 1 su bardağı sıvıyağ Yarım bardak süt 3 yemek kaşığı yoğurt 5 yemek kaşığı nescafe 1 su bardağı toz şeker 1 paket şekerli vanilin Yarım paket kabartma tozu Ganaj için: 250 gr. Sütlü küvertür çikolata 1 paket çiğ krema (200 gr.) Kekin

Tarif
Yapılışı : Şeker ve oda sıcaklığındaki yumurtaları köpük köpük olup beyazlaşana kadar yüksek devirde çırpın. Yoğurdu sıvıyağı ve sütü ekleyerek düşük devirde çırpmaya devam edin. Un, kabartmatozu ve vanilyayı ekleyin ve çırpıcı yada mikserinizin hamur yoğurma aparatı ile karıştırın, en son neskafeyi ilave edin ve iyice karıştırın. Varsa mini kek yada muffin kalıplarınızı yağlayın ve üzerine un serperek kalıpları sağa sola sallayın (bu sayede un kalıba tamamen dağılacak), en son ters çebirerek fazla unu dökün. Hamuru paylaştırın,170 derece önceden ısıtılmış fırında üzerileri çatlayana kadar pişirin. Pişip pişmediğini anlamak için kuru bir kürdan kullanın(kürdan temiz çıkarsa pişmiştir). Soğutup kalıptan çıkarttığınız kekin üzerine hazırladığınız ganajı dökün ve şeker hamuru ile süsleyerek servis yapın. Ganajın yapılışı: 1 paket kremayı sos tenceresine alın ve kısık ateşte ısıtın ama kaynatmayın. Çikolataları küçük parçalara bölün (eğer blendrınızın buz kırma özelliği varsa buda çok işe yarıyor). Böldüğünüz çikolataları ısınan kremanın içine atın iyice eriyene kadar karıştırın. Ara sıra karıştırarak soğutun, daha yoğun kıvamlı bir ganaj isterseniz buzdolabında bekletin.

735
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.