Portakallı Kek

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Portakallı Kek
Malzemeler
125 gr margarin 2 yemek kaşığı yoğurt 3 yemek kaşığı toz şeker 1 paket kabartma tozu 12 yemek kaşığı un İçi İçin; 3 adet portakal 1 su bardağı toz şeker 1 adet limon suyu

Tarif
• Portakalları kabuğu ile birlikte ince ince doğrayın, 1 su bardağı su ilavesiyle kısık ateşte kabukları yumuşayana kadar pişirin.
• Limon suyu ile şekeri ekleyip, 15 dakika pişirin.
• Hamuru için: margarin ile şekeri karıştırın.
• Yoğurt, kabartma tozu ve unu ekleyip yoğurun, 20 dakika bekletin.
• Tart kalıbını yağlayın hamuru ikiye bölün.
• Birinci parçayı kalıbını içine kenarlarını yükselterek yayın, üzerine soğumuş portakalı yerleştirip, kalan hamuru kalıbın büyüklüğünde açarak en üste yayın.
• Bıçakla hamurun üzerini birkaç yerinden delin ki içi sulanmasın.
• 175 derecelik fırında 30 dakika pişirip dondurma ile birlikte servis yapın.


640
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.