Haşhaşlı Kek

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Haşhaşlı Kek
Malzemeler
4 su bardağı un (450 g)
1/2 tatlı kaşığı tuz(4 g)
42 g Pakmaya yas maya veya 1 çorba
kasığı Pakmaya kuru maya (20 g)
1 su bardağı ılık süt (200 g)
2 yumurta
100 g tereyağı veya margarin (eritilmiş)
1 fincan toz seker (50 g)

İç Malzemesi:
50 g tereyağı veya margarin (eritilmiş)
1 fincan toz seker (50 g)
1 su bardağı haşhaş ezmesi (120 g)
1/2 su bardağı toz fındık
1 fincan süt (65 g)

Üst Malzemesi:
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı file badem


Tarif
Un ile tuzu bir kaseye eleyin ortasını açın. Pakmaya'yı sütün içinde eritin ve unun ortasına dökün. Pakmaya'lı karışımın üstünü un ile örtüp, 15 dk ılık bir yerde bekletin.

Diğer malzemeleri de ekleyerek hamuru 10 dk yoğurun. Hamurun üstünü örterek 15-20dk ılık biryerde bekletin. Sonra hamuru hafifçe yoğurup 40x50 cm'lik bir dikdörtgen şeklinde açın.

Tereyağı haricindeki iç malzemeleri bir kap içerisinde karıştırın.

Hamurun üçte birlik olacak şekilde orta kısmına iç malzemesini yayın. Boş kenarları iç malzemenin üzerine kapatarak birleştiriri. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin, üstünü Örterek 20-30 dk ılık bir yerde bekletin. Yumurta sarısını hamurun üzerine sürün, bademleri serpin.

Keki 200°C'de önceden ısıtılmış fırında 30-35 dk pişirin.
Afiyet olsun!


729
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.