Tas Kebabı

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Tas Kebabı
Malzemeler
500 gr. kuzu kuşbaşı 8 adet orta boy soğan 2 yemek kaşığı margarin 2 bardak pirinç Tuz, karabiber Kırmızı pul biber

Tarif
• Pirinci ılık ve tuzlu suda bekletin.
• Etleri yıkayıp, tencereye koyun.
• Soğanları bütün bırakın, büyükse ikiye bölün.
• Tuzu, karabiberi ve pul biberi atın.
• Margarinle birlikte eti iyice karıştırın.
• Tencereyi ters çevirerek, kendinden büyük bir tepsinin ortasına koyun.
• Üzerine ağırlık oturtun (içi su dolu bir tencere olabilir).
• Su koymadan pişirin.
• 90 dakika sonra yıkanıp, süzülmüş pirinçleri tepsinin ortasındaki tencerenin etrafına yerleştirin.
• Üzerine 2 bardak su koyup, pişirin.
• Arada bir tepsideki pirinçleri karıştırın.
• Pirinçler pişince, ortadaki tencereyi alın.
• Etleri kenarlarındaki pirinçlerle servis yapın.


800
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.