Yemek

Kaşarpeynirli krep dürüm

Kaşarpeynirli krep dürüm

Malzemeler: 4 dilim taze kaşarpeyniri, 5 yumurta, <br/>1 kahve fincanı light süt, 1 çorba kaşığı mısır unu, 1 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri, 2 soğanı, 2 tatlı kaşığı sıvıyağı, 4-5 dal maydanoz, tuz, karabiber.

Süsleme için:

4-6 taze soğan sapı

Birkaç nane dalı

Hazırlanışı:

* Kaşarpeynirleri 2 cm'lik dilimler halinde kesin. Maydanozu kıyın. Soğanları soyup ince doğrayın. 1 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin ve soğumaya bırakın.

* Yumurta, süt, mısır unu, rendelenmiş kaşarpeynir, maydanoz, tuz ve karabiberi bir kaba alıp çırpın. Soğanı ilave edip karıştırın.

* Teflon tavayı yağlayıp hazırladığınız karışımdan 1 kepçe kadar ilave edin. İki taraflı pişirin. Malzeme bitinceye kadar işlemi tekrar ederek krepleri hazırlayın. Her bir krebin içine 3 dilim kaşarpeyniri yerleştirip sarın ve taze soğan sapıyla bağlayın. Nane yapraklarıyla süsleyip soğuk olarak servis yapın.
Yayın tarihi: 19.12.2003
969
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.