Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Kar helvası tarifi

Kar helvası tarifi

Osmanlı zamanından kalma, kış aylarının vazgeçilmez tatlısı olarak bilinen kar helvasını hiç denediniz mi?

Güncellenme tarihi: 31.12.2012



Malzemeler:


1 su bardağı pekmez
Gül şurubu
Yarım su bardağı su
1 kâse kar (ilk yağan kar olmamalı)

Yapılışı:

Pekmez, gül şurubu ve su bir kapta iyice karıştırılarak, koyu kı­vamlı bir şurup elde edilir. Bu şurup kara eklenip iyice ezilerek karıştırılır. Kar helvanız hazır. Afiyet olsun...

10713
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.