Yemek

Kar helvası tarifi

Kar helvası tarifi

Osmanlı zamanından kalma, kış aylarının vazgeçilmez tatlısı olarak bilinen kar helvasını hiç denediniz mi?

Güncellenme tarihi:



Malzemeler:


1 su bardağı pekmez
Gül şurubu
Yarım su bardağı su
1 kâse kar (ilk yağan kar olmamalı)

Yapılışı:

Pekmez, gül şurubu ve su bir kapta iyice karıştırılarak, koyu kı­vamlı bir şurup elde edilir. Bu şurup kara eklenip iyice ezilerek karıştırılır. Kar helvanız hazır. Afiyet olsun...

Yayın tarihi: 27.12.2012
12007
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.