Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Kalamar tava

Kalamar tava

Çıtır çıtır kalamar tava tarifimiz için malzemeleri hazırlamaya hemen başlayın!

Güncellenme tarihi: 31.12.2012
kalamar tava

Malzemeler:

500 gr kalamar (temizlenmiş, ortadan İkiye bölünüp enine dilimlenmiş)
1 küçük şişe maden suyu
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı salça (1 fincan suda sulandırılmış)
1 çay kaşığı tuz
kahve kaşığının ucuyla karabiber
400 gr (2 su bardağı) rafine yağ

Yapılışı:

Kalamar dilimlerini genişçe bir kaba koyup, tuz ve biberi ekleyerek parmaklarınızla iyice karıştırınız.
Başka bir çukur kaba unu koyunuz. Maden suyunu azar azar dökerek unu bir bulamaç haline getiriniz. Salçayı unlu bulamaca iyice karıştırınız.

Yağı derince bir tavaya koyup kızdırınız. Kalamar dilimlerini unlu bulamaca batırıp, kızgın yağa atınız. 3 dakika karıştırmadan, sonra karıştırarak 1 dakika daha kızartınız. Tavayı ateşten alıp kalamarları ısıtılmış bir servis tabağına aktararak servis ediniz.

Not: Kalamar tavayı tarator sosla da servis edebilirsiniz.

13723
YORUMLAR

beğendik

ayşe aslan 11.06.2012 12:47:35
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.