Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Kadehin şekli şarabın tadını etkiliyor

Kadehin şekli şarabın tadını etkiliyor

Şarabın tadı ve kokusu, özellikle yumurta şeklinde ve ağzına doğru hafifçe daralan kadehlerde daha yoğun.

Dresden Üniversitesi Carl Gustav Carus Kliniği'ndeki "Koklamak ve Tatmak" bölümünün başkanı Thomas Hummel, 19 ila 73 yaşlarında 181 kişinin denek olarak katıldığı araştırmada, katılımcılara üç farklı şekli olan kadehlerden kırmızı ve beyaz şarap içirildiğini belirtti.

Katılımcılara şarapların farklı türde olup olmadığı konusunda bilgi verilmediğini belirten Hummel, aynı türde kırmızı şarabın aromasının, yumurta şeklinde ve ağzına doğru hafifçe daralan kadehlerden daha yoğun olarak algılandığını belirtti.

Hummel, bu kadehlerin kötü şarapları iyi hale getirmediğine dikkat çekti.
787
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.