Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Kabak Kalye

Kabak Kalye

Kabak Kalyesi'ni Bulyonla pişirmeyi denediniz mi?

Güncellenme tarihi: 01.03.2013

Kabak Kalye

Malzemeler:

1 kilo kabak
4-5 kaşık margarin
2 baş soğan
Et Bulyon
2 domates
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 tutam karabiber
2-3 bardak su


Yapılışı:

Tencereye margarin ve ince çentilmiş soğan konur. Beş dakika kadar karıştırılarak öldürülür ve buna Et Bulyon ile tuz ilâve edilerek biraz daha kavrulur. Sonra bunun üzerine kabuğu soyularak ufak ufak doğranmış domates ve yine yeşil kısımları çıkana kadar kazınarak soyulmuş ve
iri iri parçalara bölünmüş olan kabaklar da ilâve edilip, tencere hafif ateş üzerine alınır.

Kendi suyunu çekince 2 bardak su ilâve edilerek ateş biraz hızlandırılır. Eğer yemeğin üzerine ıslatılmış bir yağ kâğıdı kapanırsa daha iyi olur. Tencere ateşten 40 - 50 dakika sonra alınır ve arzu edilirse üzerine kıyılmış dereotu serpilerek servis yapılır.

Yemek Kanalları Editörü: Duygu ÇELİKKOL

8644
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.