Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

İpucu Yiyeceklerin Renginde

İpucu Yiyeceklerin Renginde

Yeşil renkli ve ekşi yiyecekler, karaciğeri harekete geçirirken, beyazlar cildi güzelleştiriyor.

Yiyeceklerin tad ve renginin, beslenme ve sağlık açısından önemli olduğu bildirildi. İnternette, www.genbilim.cjb adresinde yer alan bir yazıda, yeşil renkli ve ekşi yiyeceklerin karaciğeri harekete geçirirken, beyaz rengin cildi güzelleştirdiği dile getiriliyor.

Yazıda, salatalık, kivi gibi yeşil yiyecekler ile enginar ve yoğurt gibi ekşimsi tadı olanların, karaciğer ve safranın zehrini aldığı ifade edilerek, şu bilgilere yer veriliyor: "Sarı yiyecekler, güç ve enerji verir. Sarı yiyecekler arasında yer alan hububat, mısır, bal ve muz mide, dalak ve pankreasa iyi gelirken, içindeki doğal şekerler insana enerji verir. Kırmızı yiyecekler, vücudu temizlediği gibi, kalp ve ince bağırsağa iyi gelir. Pancar, kırmızı turp veya kırmızı çarliston biber ise vücudun zehrini dışarı atar. Kırmızı yiyeceklerin kalpteki etkisi dolaylı olarak safrada kendini gösterir. Safranın fonksiyonu bozulduğunda salgı kana karışır ve kalp atışı frekansını değiştirir."

BEYAZ VE MAVİ YİYECEKLER

Beyaz ve keskin tadlı yiyeceklerin cildi güzelleştirmesinin yanı sıra solunum yolları ve kalın bağırsak üzerinde olumlu etkileri bulunduğu ifade edilerek, şöyle deniliyor: "Beyaz turp, pirinç ve kuşkonmaz terlemeyi sağlayarak gözeneklerin açılmasını, vücudun fazla suyunun atılmasını sağlar. Mavi renkli ve tadı tuzlu olan yiyecekler ise vücuttaki suyu ayarlar. Midye, alabalık ve patlıcan idrar yolu enfeksiyonlarında yararlıdır. Mavi yiyecekler, böbrekleri ve mesaneyi çok iyi yıkar ve idrar söktürücü özelliğe sahiptir."
796
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.