Yemek

Havuçlu pilav

Havuçlu pilav

Havuçlu pilav denemediyseniz ısrarla tavsiye ediyoruz. Bu ilk denemeniz olmayacak!

Güncellenme tarihi:



Malzemeler:


1 kg havuç, 1 kg tavuk eti, 3 su bardak pirinç, 6 bardak su, 1 tablet Tavuk Bulyon, yarım çay bardağı sıvıyağ, 150 gr badem, 6 yemek kaşığı tereyağı (dolu dolu),
1 silme çay kaşığı yenibahar, tuz.


Yapılışı:

Havuçların yüzleri bıçakla traşlandıktan sonra julyen ya da istenilen şekilde doğranır ve sıvıyağ eklenerek yaklaşık 25 dk. sotelenir. Bademlerin üzerine biraz su eklenir ve şöyle bir kaynatıldıktan sonra hafif soğutularak kabukları soyulur. Tavuk etleri üzerine su eklenerek haşlanır ve didiklenir.

Büyük teflon tencerenin en altına bademler serpiştirilir. Üzerine havuçlar onunda üzerine tavuklar yerleştirilerek bastırılır. Pirinçlerde en üste yerleştirilip yine elle bastırılır. Tereyağı,Tavuk Bulyon, su ve baharatlar eklenerek 20 dk. pişirilir.

Yayın tarihi: 08.02.2013
6692
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.