Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Güveçte pastırmalı kuru fasulye tarifi

Güveçte pastırmalı kuru fasulye tarifi

Geleneksel tadımız kurufasulyenin güveçte tadı bir başkadır. Üstüne bir de pastırma eklenince bu lezzete kim dayanır? O halde kolları sıvamaya başlayın!

Güncellenme tarihi: 31.12.2012
kurufasulye

Malzemeler: (4-6 kişilik):
300 g kurufasulye
150 g pastırma
2 çorba kaşığı tereyağ
1 büyük soğan
3 diş sarımsak
2 domates
1 sivribiber
1 çorba kaşığı domates salçası
2 çay kaşığı kırmızı pulbiber
Tuz, nane, su

Hazırlanışı:

Kurufasulyeyi akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip haşlayın ve süzün. Pastırmaları dilimleyin. Soğan ve sarmısağı temizleyipkıyın. Domates ve sivribiberi küçük küçük doğrayın. Bir tavada tereyağını eritin. Soğan, sarımsak ve sivribiberi ekleyip kavurun.

Domatesi ve 1 kaşık suyla ezdiğiniz salçayı ilave edip 5 dakika pişirin. Malzemeyi güvece alın. Kurufasulye, biraz su, tuz, pulbiber ve sarmısağı ekleyin. Üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında pişirin. Güveci fırından alıp pastırmayı ekleyin. Kabı tekrar fırına verip 10 dakika daha pişirin. Üzerine nane serperek sıcak olarak servis yapın.

3262
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.