Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Güneydoğu Anadolu yemeklerinden seçmeler!

Güneydoğu Anadolu yemeklerinden seçmeler!

Yöresel tatlara sofralarınız da yer açmak istemez misiniz?

Borani (Şanlıurfa)

Malzemeler

500 gr. pancar
1 orta boy kur soğan
200 gr. yağsız kıyma
100 gr. loğlaz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 Yemek kaşığı margarin
Su

Yapılışı

Önce pancarları iyice yıkayıp bir tencerede 2 - 3 dakika haşlayın. Haşlanan pancarları bir süzgüden geçirin. Suyu süzülen pancarları doğrayın. Eti yağla birlikte biraz kavurun. Kavrulmuş etin içine diş diş doğranmış soğanları koyup biraz daha kavurun ve içine salçasını koyu karıştırın. Bir gün önceden ıslatılmış loğazları süzerek kavrulan karışımın içine atın. Üzerine 3 su bardaüğı su ilave edin ve loğazlar pişene kadar kaynatın. Loğazlar piştikten sonra doğranmış pancarı içine katın. 1 - 2 taşım kaynatın ve yemeği ocaktan alın.

33305
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.