Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Fırında bonfile

Fırında bonfile

Hayır diyemeyeceğiniz bir lezzet! Denemenizi tavsiye ederiz...

Güncellenme tarihi: 03.04.2012
Fırında bonfile

Malzemeler

1 kg. bütün bonfile eti,
1 adet soğan (ince kıyılmış),
100 gr. pırasa (ince uzun doğranmış),
3 diş sarmısak (dövülmüş),
3 diş sarmısak bütün,
7-8 adet dilimlenmiş mantar,
100 gr. tatlı kırmızı yağ biberi
(közlenmiş konserve biberde olabilir),
2 yemek kaşığı soya sosu,
1 yemek kaşığı biberiye,
1 çay kaşığı ufalanmış adaçayı,
4 yemek kaşığı z.yağı,
Yeterince tuz,

Yapılışı

Temizlenmiş bütün bonfileyi ortasından uzunlamasına keserek ikiye ayırın ve içini açın. Bonfilenin dışına ve iç
yüzüne 2 çorba kaşığı zeytinyağını fırçayla iyice sürerek yedirin. Bonfilenin açtığınız iç kısımlarına yarım çorba kaşığı
biberiye ve 1 çay kaşığı adaçayını yayarak serpin, 3 diş sarmısağı bonfilenin değisik yerlerine saplayın. Bonfileyi bu halde buzdolabında 1 saat bekletin. Soğan, dövülmüş sarmısak, kırmızı dolmalık biber, pirasa ve mantarı, 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile soğan ve pırasa iyice ölene kadar sote edin. Soya sosu, tuz ve karabiberi de katarak 2 dk. daha sote edin. Bu karışımı bonfilenin içine koyun. Bonfilenin açılan 2 ucunu üst üste kapatın ve kürdanlarla tutturun. Önceden 175 °C‘de ısıttığınız fırında 45 dk. kadar pişirin. Pişmiş bonfiledeki kürdanları çıkartıp, dilimleyerek servis yapın.

Elbasan tava tarifi için tıklayın!

26719
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.