Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Fındıklı Lezzetler

Fındıklı Lezzetler

İçerdiği kalsiyum ve fosforla genç yaşlı demeden her yaşın dostu fındık... Yapılan araştırmalar fındığın kanserle ilişkisini de ortaya çıkarmış. Kanserden korunmada önemli rol oynayan E vitamini fındıkta bol miktarda mevcut. Görüldüğü gibi fındığın sağlığımız açısından önemi gerçekten de tartışılmaz.

Sizler de sağlığımız açısından bir nimet olan fındığı evinizden eksik etmeyin ve tatlısından tuzlusuna hazırladığımız tarifleri hemen uygulayın!

Fındıklı kakaolu tavuk göğsü
(6 kişilik)

Malzemesi:

1.5 litre süt, 1 kahve fincanı nişasta, 3 kahve fincanı un, 4 kahve fincanı tozşeker, 1 çorba kaşığı margarin, 1 paket kakao, 1 yumurta akı, 1 su bardağı iri dövülmüş fındık.

Hazırlanışı:

Süt, nişasta, un, tozşeker, margarin ve kakaoyu derin bir tencerede karıştırın. Kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Kare bir tepsiye dövülmüş fındığın yarısını serpin. Üzerine pişirdiğiniz muhallebiyi dökün. Ilınınca buzdolabında 1 saat bekletin.
Yumurta akını bir kapta köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Kalan fındıkları ekleyip karışımı muhallebinin üzerine yayın. Muhallebiyi 8 santimlik dikdörtgenler şeklinde kesin. Rulo şeklinde sarıp soğuk olarak servis yapın.

Fındıklı tart
(4 kişilik)

Malzemesi:

Tart hamuru için:1.5 kahve fincanı pudra şekeri, 4 kahve fincanı un 100 gram tereyağı, 1 kahve fincanı ince çekilmiş fındık, 1 yumurta akı

Üzeri için:125 gram tereyağı, 1 su bardağı tozşeker, 1 su bardağı çekilmiş fındık, 2 yumurta,
1 çay kaşığı kabartma tozu.

Hazırlanışı:

Tart hamuru için; unu hamur yoğurma kabına alın. Pudra şekeri, tereyağı, ince çekilmiş fındık ve yumurta akını ekleyip yoğurun. Hamuru 4 bezeye ayırıp yağlanmış küçük tartölet kalıplarına yayın. Bir kapta tereyağı, tozşeker, çekilmiş fındık, yumurta ve kabartma tozunu mikserle iyice kabartın. Karışımı tart hamurlarının üzerine paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin.

Fındıklı spiral kurabiyeler
(30 adet için)

Malzemesi:

1.5 su bardağı un, Yarım su bardağı kakao, Yarım su bardağı tozşeker, Yarım su bardağı fındık içi, 100 gram margarin, 1 adet yumurta, 1 çorba kaşığı soğuk su, 1 su bardağı çikolatalı fındık ezmesi.

Hazırlanışı:

Fırın tepsisini yağlayıp yağlı kağıtla kaplayın. Un, kakao, tozşeker ve fındıkları robottan geçirin. Margarini ekleyin. Karışım ekmek ufağı görünümünü alınca yumurta ve soğuk suyu ilave edip düzgün bir karışım elde edinceye kadar işleme devam edin.
Hamuru hafifçe unlanmış zemine alıp yoğurun. 25x35 cm boyutlarında bir dikdörtgen elde edecek şekilde merdaneyle açın. Kenarlarını bıçakla düzeltip hamuru yağlı kağıt üzerine alın. Üzerine fındık ezmesi sürün. Hamuru kısa kenarından başlayıp yağlı kağıt yardımıyla rulo şeklinde sarın. Yarım saat buzdolabında bekletin. Bir santim kalınlığında dilimler halinde kesin. Fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10-12 dakika pişirin. Soğuyunca servis yapın.

Fındıklı tavuk
(4 kişilik)

Malzemesi:

2 tavuk göğüs eti, 1 kahve fincanı zeytinyağı, 1 diş sarımsak, 2 tatlı kaşığı limon suyu
1 kahve fincanı süt, 2 kahve fincanı kavrulmuş ve dövülmüş fındık içi, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 tutam tuz.

Hazırlanışı:

Tavuk göğüs etini haşlayıp iri küpler halinde kesin. Sarımsağı soyup ezin. Zeytinyağını ısıtıp sarımsak ve tavuk etini soteleyin. Tavuk eti suyunu çekince limon suyunu ilave edip 1-2 dakika daha soteleyin. Süt, fındık içi, tarçın ve tuz ekleyip bir taşım daha kaynatın. Sıcak olarak servis yapın.

Nohutlu fındıklı sigara böreği
(4 Kişilik)

Malzemesi:

250 gr nohut, 1 su bardağı dövülmüş fındık, 2-3 dal maydanoz, 3 yufka, 1 su bardağı sıvıyağ, 250 gram yoğurt, 1-2 diş sarmısak, 3 çorba kaşığı tereyağı, Kırmızıbiber, Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Nohudu akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip haşlayın ve robotta çekin. Maydanozu kıyın. Nohut, fındık, maydanoz, tuz, karabiberi bir kapta karıştırın. Yufkaları sekiz eşit parçaya kesin. Fındıklı harcı yufka parçalarının geniş kısımlarına yerleştirip rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisini sıvıyağla yağlayın. Böreklere sıvıyağ sürüp tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarancaya kadar pişirin. Sarımsağın kabuklarını soyup ezin. Yoğurdu çok az suyla ezip sarımsağı ilave edin ve karıştırın. Tepsiyi fırından alıp üzerlerine sarımsaklı yoğurdu gezdirin. Kırmızıbiberi tereyağda kızdırıp böreklerin üzerine dökün. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.

977
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.