Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Farklı bir tat: Kıymalı bamya

Farklı bir tat: Kıymalı bamya

Bamyaya karşı önyargısı olanlar, bu tarifi mutlaka deneyin!

Güncellenme tarihi: 01.03.2012
Farklı bir tat: Kıymalı bamya

Bamya genelde çok sevilen bir sebze değildir çünkü ayıklaması hayli zahmetlidir. Pişirme sırasında dağılan bamyalar, salyalanırlar. Bu durum göze hoş gelmez, birçok kişi tekrar bamya yememeye yemin eder. Ama usulüne uygun olarak yapıldığında, bamya yemekleri çok lezzetli ve besleyicidir.

Bamyanın faydaları
Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayarak sindirim sistemine yardımcı olur. Lif oranı yüksek bir besin olan bamya, idrar söktürücüdür ve kabızlığı gidermekte faydalıdır. Mineraller açısından da zengin bir sebze olan bamya, halsizliğe karşı birebir.

Bamya nasıl ayıklanır?
Bamya pişirmek biraz hüner ister. Bamyaların tepesi, kalem ucu gibi temizlenmelidir. Bamyanın tepesini, bıçakla döndürerek, alttaki kısma çentik, kesik açmadan tek parça halinde ayıklamak gerekir. İyi ayıklanmış bamyanın içindeki sıvı dışarı akmaz ve sümüksü bir kıvam oluşmaz.

Bamya nasıl tüketilir?
Bamya, iyice olgunlaşıp kartlaşmadan taze olarak toplanmalı ve tüketilmelidir. Bamyanın yemeği yapılır; kuru olarak da tüketilebilir. Bamyanın çiçeği de faydalıdır. Çiçekleri ezilip kaynatılarak suyu içilirse göğsü rahatlatır ve yumuşatır.


2139
dahafazlası
YORUMLAR

kimin tarifi bu

sevim 30.11.2010 17:21:01

bamyadan nefret ederim, daha dogrusu pişirmeye cesaret edemedigim icin yapmayi hiç denemedim. yarin bu tarifi kesin deneyecegim

eylem 30.11.2010 11:06:06
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.