Yemek

Ev yapımı patates cipsi

Ev yapımı patates cipsi

Vazgeçemediğimiz atıştırmalığımız patates cipsini kendi mutfağınızda, içinize sindirerek yapmaya ne dersiniz?

Güncellenme tarihi:

Malzemeler:
1250 gram sarı patates
280 gram rafine çiçekyağı (1 1/4 bardak)
Tuz



Yapılışı:

* Soyulmuş 1250 gram sarı patateslerden bıçak sırtı inceliğinde yuvarlaklar kesmeli ve içinde soğuk su olan tencereye koyarak 4 - 5 saat bırakmalı ve arada bir suyunu değiştirmelidir.

* Süre sonunda, patatesleri bir peçeteye yayarak iyice kurulamalı, sonra da bunları, ancak dört defada olmak üzere, içinde kızdırılmış bir - bir çeyrek bardak çiçekyağı olan tavaya atarak, patateslerin her bir tarafları nar gibi oluncaya kadar arada bir karıştırmak suretiyle her bir partiyi 3 - 4 dakika arasında kızartmalı, süzülmüş olarak tabağa alarak tuzlamalı ve servis yapmalıdır.

Yayın tarihi: 22.05.2012
10649
YORUMLAR

patates cipsi gerçekten harika mütiş tek kelimeyle harika özelliklede ev yapımı

sabina panahlı 20.09.2012 18:08:13
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.