Sebze Garnitürlü Hasanpaşa Köfte

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Sebze Garnitürlü Hasanpaşa Köfte
Malzemeler
Yarım kg kıyma, 1 orta boy soğan, 2 dilim ufalanmış ekmek içi, tuz, karabiber, kimyon, köfte baharı
İç Harcı ;
4-5 adet patates, 1 çay bardağı ayçiçek yağı , yarım su bardağı süt, 1 adet közlenmiş kırmızıbiber, yarım su bardağı haşlanmış bezelye, tuz.
Üzeri için:
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri


Tarif
Karıştırma kabına kıyma, rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğanı, ekmekiçi ve baharatları ekleyip yoğurun. Patateslerin kabuklarını soyup dörde bölün, tencerede haşlayın. Ezici ile ezip sütünü, yağını ve tuzunu ekleyin. Haşlanmış bezelye ve zar şeklinde doğranmış kırmızıbiberleri ekleyip karıştırın. Köftelere çanak şekli verin. Alt tabanının ve yan kenarlarının ince olmasına özen gösterin. Ayçiçek yağı ile yağlanmış fırın tepsisine dizin. 170 derecelik fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp hazırladığınız püreyi boşluklara kaşık yardımı ile doldurun. 1 su bardağı ılık suyun içinde 1 yemek kaşığı salçayı eritip veya 2 adet domates rendesini suyla karıştırıp tepsiye dökün ve yeniden fırına verin. 5 dk fırında tuttuğunuz köfteleri fırından çıkartıp üzerine kaşar rendesi serperek 5 dk daha peynir eriyene kadar fırında pişirin ve sıcak servis yapın.

2532
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.