Salçalı Biftek

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Salçalı Biftek
Malzemeler
1 kg biftek, 2 büyük soğan, 1 kaşık domates salçası, 1 yemek kaşığı margarin, tuz, karabiber, 2 defne yaprağı
Kızartmak için:
Sıvı yağ


Tarif
İyice dövülmüş biftekleri kızdırdığınız sıvı yağ ile tavada iyice kızartın. Etleri başka bir kenara aldıktan sonra iki soğanı küçük küçük doğrayıp etleri çıkardığınız tavada kavurun. Bir kaşık domates salçasını sulandırarak soğanların üzerine döküp karıştırın.
Etleri tekrar tencereye alın ve üzerine 2 defne yaprağı koyarak, tuz ve karabiber ekleyin. 4-5 bardak sıcak su ve bir kaşık margarin ekleyerek hafif ateşte pişmeye bırakın. 45 dk kadar pişirdikten sonra etlerin yumuşaklığına göre servis yapın veya bir süre daha pişirin.


5771
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.