Mantar Soslu Bonfile

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Mantar Soslu Bonfile
Malzemeler
6 adet dana bonfile 2 su bardağı mantar 4 adet patates 6 dal yeşil soğan 2 yemek kaşığı yeşil zeytin (kıyılmış) 1 çay kaşığı hardal 1 tatlı kaşığı nişasta 5 yemek kaşığı sıvıyağı 1 yemek kaşığı dereotu (kıyılmış) Yarım limonun suyu Karabiber Tuz

Tarif
• Mantarları yıkayıp limonlu suda bekletin.
• Tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağı koyup, etleri iki taraflı çevirerek kızartın.
• Etleri kenara alın.
• Tavanın içine tekrar yağ ilave edin.
• Suda bekleyen kıyılmış mantarları tavaya atıp, tuz, karabiber ilave edip, mantarlar suyunu bırakıp çekene kadar soteleyin.
• İri iri doğradığınız yeşil soğanları ilave edip, kavurun.
• Kıyılmış dereotu, doğranmış yeşil zeytin ve hardal koyup iyice karıştırın.
• Nişastayı un serper gibi mantarların üzerine serpiştirin.
• Üstüne 3 bardak sıcak su koyun, kaynatıp süzün.
• Kaynayınca biftekleri ilave edin.
• Kısık ateşte 45 dakika pişirip servis tabağına biftekleri alın.
• Patatesleri soyun, kibrit çöpü şeklinde doğrayıp kızgın yağda kızartın.
• Kağıt havlu üstünde fazla yağını alın.
• Mantarlı sosu etin üstüne kaşıkla yerleştirip kenarlarına patates kızartması ile servis yapın.


675
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.