Köfte İtalyano

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Köfte İtalyano
Malzemeler
1 kg orta yağlı köftelik kıyma 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber İç harcı için gerekli olan malzemeler: 15-20 dilim (incecik) barbekü, mangal sucuğu 5 dilim bayat ekmek içi 1 demet çok ince kıyılmış maydanoz Kızartmak için: Yarım su bardağı galeta unu Yarım su bardağı sıvıyağı

Tarif
• Önce köftelik kıymamızın içine tuz ve karabiberi katarak en az 3-4 dakika sıkıca yoğuralım.
• Köfte harcından yumurta kadar parça kopararak temiz bir tezgahın üzerinde bir çay tabağı büyüklüğünde, yuvarlak şekil verelim.
• Öte yandan derin bir tasın içinde elimizle ufalayarak parçaladığımız ekmek içini ve ince kıyılmış maydanozu iyice karıştıralım.
• Bir tarafta da sucuk dilimlerimizi hazır edelim.
• Şimdi elimizle açıp, beklettiğimiz köftenin tam ortasına bir sucuk dilimi ve yarım yemek kaşığı kadar maydanozlu ekmek içinden koyalım.
• Sonra da köfteyi kenarlarından yukarı doğru kapatıp, top haline getirelim.
• Tıpkı içli köfte gibi yapalım.
• Bu arada tavaya aktardığımız yağı kızdırıp, galeta ununa her tarafını buladığımız köfteleri kızgın yağda çevirerek kızartalım.
• Başka ufak bir tavaya sıvıyağla beraber, suyla ezilmiş salçayı ekleyip, 4-5 dakika kadar pişirelim.
• Tavadan aldığımız köfteleri bir servis tabağına dizip, üzerine bu salçalı sosu gezdirelim.


Sos Malzemesi
3 yemek kaşığı sıvıyağı 2 yemek kaşığı domates salçası 1 su bardağı su 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kuru fesleğen veya kuru nane

Not
Sanki içli köfte gibi. Ama çok pratik. Ancak içine sizce bir mahsuru yoksa bir parçada sucuk koyacağım. Amacım sucuğun o müthiş baharat tadının köfteye vereceği aromayı yakalayabilmek. Üzerine domatesli sos, yanına pilav ya da makarnayla “resmiyetten” uzak samimi bir davet verebilirsiniz.

419
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.