Keşkek

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Keşkek
Malzemeler
1 kg. kemikli kuzu eti 2 su bardağı nohut 3 su bardağı dövme 3 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı pul biber 2 tatlı kaşığı tuz

Tarif
• Nohutu geceden ıslatın.
• Sabah 40 dakika haşlasanız yeter.
• Dövmeyi ılık suda bekletin.
• Etin üzerine 6 bardak su ve tuz ekleyip, 50 dakika kaynatın.
• Dövmeyi yıkayıp, üzerini kapatacak kadar su ilave edin.
• 35 dakika kadar, yani dövme açılana kadar pişirin.
• Tereyağını eritin.
• Dövmeyi süzüp içine atın ve karıştırarak kavurun.
• Nohutu, eti, tuzu ve 5 bardak et suyunu koyun.
• Kısık ateşte arada bir karıştırarak suyunu çekene kadar pişirin.
• Kızdırılmış tereyağını üstüne döküp servis yapın.


683
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.