Ispanaklı Tavuk

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Ispanaklı Tavuk
Malzemeler
3 adet tavuk göğüs eti Yarım demet ıspanak 2 yemek kaşığı un 2 adet orta boy kuru soğan (rendelenmiş) 2 yemek kaşığı sıvıyağı Karabiber Tuz

Tarif
• Ispanağı yıkayın.
• Süzüp, küçük küçük doğrayın.
• Tavaya sıvıyağı, ıspanağı ve rendelenmiş soğanı koyup kavurun.
• 2 yemek kaşığı un ve tuz koyup bekletin.
• Tavuk göğüslerini döverek inceltip, yan yana dizin ve karabiber serpiştirin.
• Ortalarına hazırladığınz ıspanaklı harcı koyun ve rulo yapıp alüminyum folyoya sarın.
• 175 derecelik fırında 35 dakika pişirin.
• Fırından çıkardığınız rulo şeklindeki etleri dilimleyin.
• Pilav üstüne yerleştirip üzerine hazırladığınız sosu gezdirerek servise sunun.


Sos Malzemesi
3 adet orta boy kuru soğan 3 adet orta boy domates 2 yemek kaşığı domates püresi 2 yemek kaşığı sıvıyağı 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz

Sos Tarifi
Salça sosu için; zar şeklinde doğradığınız soğanları pembeleşene kadar kavurun. Kırmızı pul biber, karabiber, tuz, tavla zarı formunda doğranmış domates ve domates püresini soğanlara ekleyip, kısık ateşte 25 dakika pişirin. Pişirdiğiniz sosu mikserde çırpın.

450
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.