Ispanaklı dalyan köfte

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Ispanaklı dalyan köfte
Malzemeler
500 gr kıyma
1 adet soğan
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Köfte baharatı

İç harcı için:
1 demet ıspanak yaprağı
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet havuç
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
Tuz
Karabiber
Muskat


Tarif
İlk olarak soğan ve havuç doğranır. Bir tencerede ayçiçek yağı ile sotelenir. Ispanaklar da iri iri kıyılarak ilave edilir ve sotelenmeye devam edilir. Tuzu ve baharatı ayarlanır. Diğer taraftan köfte için kıyma bir kaba alınır. Üzerine yumurta ve rendelenmiş soğan ilave edilerek yoğrulur. Hazırlanan kıymaya uzun silindir şekli verilerek ortası açılır. İçine hazır olan ıspanaklı havuçlu harç konularak kapatılır. Daha sonra üzerine yumurta sürülerek fırına verilir. Servis için erişte suda haşlanır. Servis tabağının en alt katına erişte konur. Daha sonra pişen kıyma fırından çıkarılıp yuvarlak yuvarlak kesilir. Köfte erişte yatağında üzerine salça ile servis yapılır.

779
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.