İncirli Kuzu Filetosu

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
İncirli Kuzu Filetosu
Malzemeler
10 adet şiş hazırlayacağımızı düşünürsek; 1–1,5 kilo civarında kuzu sırt fileto (beyti) 10 adet kuru incir 20 adet mantar 10 adet çarliston biber (ufak boy olsun) 8 adet domates (küçük boy olsun)

Tarif
• İlk önce mantarları yıkayıp, süzüp, hazır ediyoruz.
• Daha sonra kuru incirleri, 20 dakika suyun içinde bekletip, süzüyoruz ve 4’e bölüyoruz.
• Çarliston biberleri yıkıyoruz ve 3 cm kalınlığında halkalar şeklinde kesiyoruz.
• İncirleri ve domatesleri tepelerinden 4’e bölüyoruz.
• Şimdi de 10 adet mangal şişini önümüze alalım ve malzemeleri de şişlerin etrafına yerleştirelim.
• Bir şişi elinize alın, şişe önce mantarı geçirip sonra et, domates, biber, incir, yine et, domates, biber, incir, yine et, domates, biber ve en sona yine mantarı takın.
• Bu şekilde 10 adet şiş hazırlayın ve mangalda, barbeküde pişirmeye koyun, pişirme işlemini, fırın ızgarasında da yapabilirsiniz.
• Piştikten sonra sıcak servis yapalım.
• İncirli kuzu filetonun yanına baharatlı bulgur pilavı çok yakışır.


Not
Mayıs–Haziran dönemi süt kuzusu eti yemek için en uygun mevsimdir. Yağsız tarafından yapılan bol sebzeli et yemekleri ve özellikle ızgarasının lezzetine doyum olmaz. Size kuru meyvelerle yapılan iki değişik ızgara önerisinde bulunmak istiyorum. Eminim bu orijinal tariflerinizi misafirleriniz de çok beğenerek yiyeceklerdir. Kuzunun sırt kemiğinin eti sıyrılarak alınır. Sıyrılan et parçası dövülerek inceltilir. Tuz ve karabiber katılarak lezzetlendirilir. Ceviz kalınlığında rulo yapılır ve 2 – 3 santim kalınlığında kesilerek, ızgaraya hazır hale getirilir. Yukarda anlatılan tüm bu hazırlıkları kasabınıza da yaptırabilirsiniz. Aslında biz; bir çoğunuzun bildiği, “Beyti” olarak ta tanınan ama sunum şekli çok orijinal olduğu için bu lezzetli etten yapılan bir ızgara çeşidini anlatmak istedik.

721
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.