Hünkar Beğendi

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Hünkar Beğendi
Malzemeler
Beğendi için; 5 adet orta boy patlıcan 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı un 1 su bardağı süt 1 çay kaşığı tuz, karabiber ½ adet limon Yahnisi için; 750 gr kuşbaşı dana ya da kuzu eti 2 adet kuru soğan 2 adet domates ya da 1 yemek kaşığı salça 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı tuz, karabiber

Tarif
• Önce kuru soğanları yemeklik doğrayın, domatesi rendeleyin, oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ve kuşbaşı etleri bu malzemeyle karıştırın.
• Tuzunu ve karabiberini ekip, suyunu koyun ve etler yumuşayıncaya dek pişirin. (Orta, hatta kısık ateşte).
• Etler pişerken, beğendiyi hazırlamaya geçin.
• Varsa közlematikte ocak üzerinde ya da mangalda patlıcanları közleyin.(Kabukları soyulmadan közlenir.).
• Bir seçenek de tepsiye kağıt yayıp, patlıcanları fırında pişirmektir.
• Patlıcanlar iyice yumuşak olunca, akan su altında kabuklarını soyun ve kararmamaları için limonla ovun.
• Başka bir tencerede tereyağını eritin, unu pembeleşinceye dek kavurun.
• Çatalla ezerek püre haline getirdiğiniz patlıcanları katın.
• 10 dakika kadar sürekli karıştırarak, orta ateşte pişirin.
• Tuzunu, karabiberini serpip, ateşten alın.
• Servis için önce tabaklara beğendiyi paylaştırın.
• Sonra üzerlerine birer kepçe yahniden koyun.
• Nefis bir iftar yemeği oldu.
• Afiyet olsun.


501
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.