Gulaş

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Gulaş
Malzemeler
1 kg. dana kuşbaşı 4 yemek kaşığı sıvıyağ 4 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı un 2 su bardağı et suyu 2 çay bardağı beyaz şarap 5 adet orta boy domates 1 demet taze soğan ½ su bardağı süt kreması 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz

Tarif
• Eti, bir tavada çevirerek, kızgın yağda 5-6 dakika kızartalım.
• Tuz ve karabiberini de ekleyelim.
• Soğanları soyup, ince halkalar şeklinde keselim ve etlere katıp, sararıncaya kadar 2-3 dakika kavuralım.
• Şimdi de kavurduğumuz soğanlı etlere domates salçasını ve unu ekleyelim.
• Sonra da sırasıyla et suyu ve şarabı ilave edelim.
• Tencerenin ağzı kapalı olarak orta ateşte 1 saat kadar pişirin.
• Diğer tarafta domatesleri soyup, tavla zarı formunda, küp şeklinde doğrayalım.
• Taze soğanları ayıklayıp, yıkayalım ve ince ince doğrayalım.
• Taze soğan ve kremayı yemeğin pişme süresinin bitimine 5 dakika kala etlere ilave edelim.
• En son 10 dakika daha pişirin ve eğer varsa patates püresi ile servise sunun.


Not
Gulaş, Macar mutfağının en önemli yemeklerinden biridir.

694
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.