Garnitürlü Dalyan Köfte (8-10 kişilik)

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Garnitürlü Dalyan Köfte (8-10 kişilik)
Malzemeler
• 1 kavanoz Tamek Garnitür
• 1kg kıyma
• 2 yumurta
• 2 çorba kaşığı galeta unu
• 1 büyük soğan
• 1 avuç maydanoz
• Tuz, karabiber
• Pişirme kağıdı


Tarif
• 1 büyük soğanı rendeleyin.
• 1kg kıymayı koyun.
• 2 yumurtayı kırın.
• 2 çorba kaşığı galeta ununu ekleyin.
• 1 avuç maydanozu doğrayın.
• Tuz ve karabiber ilave ederek malzemeler birbirine geçene kadar yoğurun.
• Tepsiye pişirme kağıdını serin. Köfte harcını üzerine koyarak elinizle dörtgen şeklinde açın.
• 1 kavanoz Tamek Garnitürü süzün ve köfte harcının kenarına uzunlamasına koyarak rulo şeklinde sarın.
• Üstünü sıvı yağ ile yağlayın.
• 170 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin.


Sos Malzemesi
• 1 tatlı kaşığı Tamek Domates Salçası
• Yarım çay bardağı sıvı yağ
• 2 çay bardağı su


Sos Tarifi
• 1 tatlı kaşığı Tamek Domates Salçasına yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyerek biraz karıştırın. 2 çay bardağı suyu da ilave edin. Tuz ekleyin. 1 taşım kaynatın.

Not
Garnitürlü Dalyan Köftenizi fırından çıkardıktan sonra üzerine hazırladığınız sosu dökün ve dilim dilim keserek servis edin. Dilerseniz servis tabağına yoğurt da ilave edebilirsiniz.

1767
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.