Etli Biber Dolması

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Etli Biber Dolması
Malzemeler
8 orta boy dolmalık biber
4 küçük domates
2 çorba kaşığı margarin
2 küçük soğan
1/2 tatlı kaşığı un
1/2 tatlı kaşığı tuz
2 bardak et suyu

Harcı için;
400 gr. Az yağlı koyun kıyması
1 çorba kaşığı margarin
8 küçük soğan
1/2 bardak pirinç
1 bardak su
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı karabiber
1/2 bağ dereotu
1/2 bağ maydanoz
4 çorba kaşığı kıyılmış taze nane


Tarif
Önce fırınınızı orta hararette ısıtın. Ön hazırlık olarak; dolmalık biberlerin saplarını içeri doğru bastırarak çıkarıp atın. Çekirdeklerini de biberleri ters çevirerek çıkarın. Domateslerin kabuklarını soyun. 2 domatesi ortalarından 2 defa keserek eşit 8 parçaya ayırın. Kalan 2 domatesi de, çekirdeklerini temizledikten sonra, iri zar biçiminde doğrayın. Soğanı piyazlık doğrayın. Pirinci ılık ve tuzlu suda ıslatıp yarım saat dinlendirin. Harcın soğanını yemeklik doğrayın. Dereotu ve maydanozu iyice kıyın. Harcı hazırlamak için, pirinci bir tel süzgeçten süzün. Orta boy bir tencerede margarini eritin ve soğanı ilave edip sürekli karıştırarak 1 dakika kavurun. Pirinci de ilave edin. Suyunu koyup 5 dakika pişirin. Pirinç suyunu çekince tencereyi ocaktan alın. Kıymayı, tuzu, biberi, dereotunu, maydanozu ve naneyi ilave edip birkaç kez karıştırın. Bir kenarda ılınmaya bırakın. Ilınmış harcı biberlerin içine doldurun. Dolmaların üzerini domates dilimleri ile kapatın. Biber dolmalarını cam tencereye yerleştirin. Ayrıca küçük bir tencereye 2 çorba kaşığı margarin koyup orta ateşte eritin. Soğanı ve unu ilave edip 1-2 dakika kavurun. Tuzunu ve et suyunu katıp bir taşım kaynatın. Bu sosu cam tencredeki dolmaların üzerine dökün. İri zar biçiminde doğranmış domatesleri de dolmaların üzerine serpiştirip kabı üstü kapalı olarak fırına yerleştirin. Dolmaları yarım saat pişirdikten sonra kabı fırından alın. Etli biber dolmanız servise hazırdır.

1619
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.