Elbasan Tava

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Elbasan Tava
Malzemeler
1 veya 1,5 kg.lık kuzu kol veya but eti (iri kemikli parçalara ayrılacak) 1 yemek kaşığı tereyağı 2 su bardağı pirinç 3 adet yumurta 1 kg. yoğurt 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber

Tarif
• İri parçalara ayrılmış etleri geniş bir tencereye yerleştirip, üzerine tereyağını ekleyip, 10 dakika kadar karıştırarak kavuralım.
• 5 su bardağı suyu tencereye aktarıp, ağzını kapatıp, orta hararetli ateşte pişmeye bırakalım.
• Öte yandan pirinci bol sıcak suda yıkayıp, bir kenara koyalım.
• Derin bir kasenin içinde yumurtaları çırpıp, yoğurdu boşaltalım ve iyice çırpıp, karıştıralım.
• İyice yumuşayan etleri tencerenin içinden süzdürüp, alalım ve orta boy bir fırın tepsisine yan yana dizelim.
• Üzerine tuz ve karabiberle beraber yıkanmış pirinçleri serpiştirelim.
• Üzerine haşladığımız etin suyundan 3 su bardağı et suyunu aktaralım.
• En sonunda da daha önceden hazırladığımız yoğurtlu meyaneyi tüm malzemelerin üzerine gezdirelim.
• Fırını 175 dereceye ayarlayıp, tepsiyi orta göze yerleştirelim.
• Yaklaşık 45-50 dakika pişen ve üzeri altın sarısı olan elbasanı fırından çıkarıp, sıcak olarak servise sunalım.
• Yanında salata, çok güzel ve sade bir tamamlayıcı olacaktır.


533
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.