Elbasan Tava

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Elbasan Tava
Malzemeler
1 kg kuzu kol (iri parçalanmış) 1 çay kaşığı pul biber 2 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı tuz, karabiber Sebze sotesi için; 2 adet kabak 2 adet havuç 1 çay kaşığı tereyağı Sosu için; 2 adet yumurta 1 su bardağı un 1 su bardağı yoğurt 1 çay bardağı et suyu 1 çay kaşığı tuz

Tarif
• Bir tencerede et, tereyağı ve ince kıyılmış kuru soğanı hafifçe kavurun.
• 2 çay bardağı su ekleyerek, orta ateşte pişirin. Ocağın altını kapatıp, suyunu süzün.
• Etleri kemiklerinden ayırın ve bir tepsiye dizin.
• Üzerine karabiber ve kırmızı biber serpin.
• Ayrı bir kapta yoğurtla yumurtaları çırpın, unu katın ve iyice karıştırın.
• Yemeğin et suyundan da ekleyerek boz kıvamına getirin.
• Tepsiye dizilen etlerin üzerine bu sosu yayın.
• Orta hararetli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
• Etler fırında pişerken sebze sotesini hazırlayın.
• Kabakların ve havuçların kabuklarını kazıyın.
• Yıkayıp, süzdürün. Yuvarlak yuvarlak dilimleyin.
• Teflon bir tavada önce havuçları, sonra kabakları tereyağında soteleyin.
• Fırından aldığınız elbasan tavanın üzerine koyarak servis yapın.


779
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.