Domates Salçalı Tavuk (6 kişilik)

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Domates Salçalı Tavuk (6 kişilik)
Malzemeler
• 2 çay kaşığı Tamek Domates Salçası ya da Tamek Acılı Biber Salçası
• 2 paket but tavuk ya da 2 paket kalça şiş, kasaptan alacaksanız 12 tane but ya da kalça şiş
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• Tuz, karabiber ve kırmızı biber
• Fırın torbası
• 6 büyük patates


Tarif
Tavuklar için:
• İlk olarak tavuk etini but tercih ettiyseniz derilerini çıkartın ve üzerlerinde yarık açın.
• Tavukları yıkayın.
• 1 kaba 2 çay kaşığı (dolu dolu) Tamek Domates Salçası koyun. Eğer tavuklarınız acılı tavuk olsun istiyorsanız 1 çay kaşığı Tamek domates salçası ve 1 çay kaşığı da Tamek Acılı Biber Salçası kullanabilirsiniz.
• Salçanın üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ ekleyin.
• Kaptaki bu karışımın üstüne tavukları ilave edin.
• Tuz, karabiber ve kırmızı biber ekleyin.
• Ve bu karışımı harmanlayıp fırın torbasına doldurun, fırın torbasının üzerine 1 delik açarak ağzını bağlayın.

Patates için:
• Patatesleri soyun ve elma dilim şeklinde doğrayın.
• Yukarıda tavuk için yaptığımız malzemenin aynısından hazırlayın ve içerisine patatesleri koyarak harmanlayın.
• Harmanlanan patatesleri fırın torbasına doldurun, fırın torbasının üzerine 1 delik açarak ağzını bağlayın.
• 170 derecelik fırında tavuklar kızarıncaya kadar pişirin. (ortalama pişirme süresi:40-50 dakika arasındadır)
• Tamek kornişon turşusu ile servis yapabilirsiniz.

Not: Patatesler ile tavukların pişme süresi hemen hemen aynıdır. Ancak patatesleriniz daha önce piştiyse onları fırından çıkartarak tavukları pişirmeye devam edin.


2368
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.