Dalyan Köfte

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Dalyan Köfte
Malzemeler
1 kg köftelik kıyma,
1 su bardağı bezelye (konserve),
1 adet kuru soğan, 3 dilim bayat ekmek,
2 dilim havuç (ince doğranmış),
6-7 dal maydanoz,
8 adet yumurta (4’ü haşlanmış),
1 yemek kaşığı margarin


Tarif
• Kıyma buzdolabında beklerken, havuçların üstünü kazıyıp, yıkayın ve bütün olarak haşlayın.
• Bu arada yumurtaları da katı olarak haşlayın (8 dakika yeterli).
• Sonra ekmek dilimlerini ıslatıp, iyice sıkın.
• Soğanı incecik kıyın ve hepsini büyük bir kaseye alın.
• Maydanozları bol suyla yıkayıp, kalın saplarını ayırın ve ince kıyarak kaseye ekleyin.
• İki yumurtanın akını ayırıp, diğer 2 yumurtayla birlikte kıymalı harca katın.
• Tuzunu, karabiberini ekip, iyice yoğurun.
• Süzdüğünüz bezelyeleri karışıma ekleyip, hafifçe yoğurarak, her tarafa eşit olarak dağılımını sağlayın.
• Bir fırın tepsisine fırın kağıdı yayın.
• Üzerine iyice yoğurduğunuz kıymayı alın.
• Ellerinizi ıslatarak kıymayı iki santimetre kalınlığında dikdörtgen biçiminde yayın.
• Tam ortadan boylamasına haşlanmış havuçları yerleştirin.
• Üzerine bütün olarak soyduğunuz yumurtaları, yine boylamasına dizin.
• Yanlardaki kıymayı üzerine uç uca gelecek biçimde kapatın.
• Birleşme yerlerini elinizle kaynaştırın ve bu bölümü çevirerek alta getirin.
• Köpürttüğünüz yumurta aklarını rulonun üstte kalan bütün yüzeyine sürün.
• Birkaç yerine fındık kadar margarin koyup, 170 derecede ısıttığınız fırında, köfte kızarıncaya dek (yaklaşık 45-50 dakika) pişirin.
• Dilimleyerek sıcak sıcak servis yapın.


1288
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.