Çerkez Tavuğu

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Çerkez Tavuğu
Malzemeler
1,5 kg.’lık bütün tavuk 1 adet küçük boy kuru soğan 1,5 tatlı kaşığı tuz 6 su bardağı su Cevizli harç; 2 su bardağı ceviz içi 2 dilim bayat beyaz ekmek içi 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 2 diş sarmısak 1 çay kaşığı tuz 1 su bardağı tavuk suyu

Tarif
• Temizlenmiş ve yıkanmış tavuğu bir tencereye koyun.
• 6 su bardağı su ve soğanı ilave edip, haşlanmaya bırakın.
• Su kaynamaya başlayınca üstünde oluşan köpükleri bir kaşıkla veya kevgirle alın.
• Tavuk hafifçe yumuşadıktan sonra tuzunu ilave edin.
• İyice yumuşayıncaya kadar, tencerenin kapağı kapalı olarak orta ateşte pişirin.
• Pişen tavuğun suyunu süzün.
• Tavuk soğuyunca derisini ve kemiklerini çıkarın, etlerini küçük parçalara ayırın.
• Cevzi içlerini elektrikli öğütücüden geçirerek un haline getirin veya havanda macun kıvamına gelinceye kadar dövün.
• Cevizi bir kaba alın.
• Bayat ekmek içini tavuk suyunda yumuşatın.
• Sonra suyunu sıkın ve cevize ilave edin.
• Pütürsüz bir karışım elde edinceye kadar karıştırın.
• Toz kırmızı biber, ezilmiş sarmısak ve tuzu ilave edip, iyice yoğurun.
• Sonra da bir bardak ılık tavuk suyunu kaşıkla yedirerek harcı boza kıvamına gelinceye kadar inceltin.
• En sonunda bu harcı ayıklanmış tavuk parçalarıyla karıştırın ve bir servis tabağına yerleştirin.
• Kaşığın tersiyle üstünü ve kenarlarını düzeltin.
• Üzerine eskiden olduğu gibi cevizin yağını çıkararak gezdirebilirsiniz.
• Ya da kırmızı t oz biberli kızdırılmış tereyağı gezdirip, servise sunun.


363
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.