Arnavut Ciğeri

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Arnavut Ciğeri
Malzemeler
750 gr. kuzu ciğeri, 200 gr. (2 su bardağı) un, 1 tatlı kaşığı tuz, pul kırmızı biber, sumak, 5 adet orta boy kuru soğan, 2 demet maydanoz, kekik, 1,5 su bardağı ayçiçek yağı

Tarif
• Ciğerin ince zarını çıkartıp, iri küpler halinde doğrayın.
• Bol suda yıkayın ve süzülmesi için delikli süzgeçe koyun.
• Bir kenarda unu tuz ile karıştırıp eleyin.
• Ciğerleri bu karışıma iyice buladıktan sonra bir süzgeçe alın ve fazla unu silkeleyin.
• Çok kızgın ayçiçek yağının içine atıp, tavayı birkaç kere sallayın.
• Ciğerlerin sulanmasını önlemek için çok kuvvetli ateşte 1-2 dakika karıştırarak pişirin.
• Delikli kepçe ile bir kaba çıkarın.
• Üstüne toz kırmızı biber, kekik ve doğranmış maydanoz serpin.
• Çok ince piyaz şeklinde kesilmiş soğanı tuzla ovup sudan geçirin, suyunu sıkın.
• Sumak, toz kırmızı biber, doğranmış maydanoz ile karıştırıp, ciğerin yanında servis yapın.


787
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.