Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Elmalı turta

Elmalı turta

Tatlının en lezzetli haliyle sofralarını şenlendirmek istemez misiniz?

elma

Malzemeler

2 yumurta
1 paket tereyağı
4,5 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu

Tartın içine

1/2 su bardağı şeker
5 orta boy elma
1 su bardağı fındık (iri dövülmüş)
2 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanışı

Elmaların kabuklarını soyup rendenin iri tarafıyla rendeleyerek şekeri ekleyelim. Elma rendesi bıraktığı suyu çekene dek pişirelim. Tarçını ve iri dövülmüş fındıkları ekleyip karıştırarak soğutalım. Unun ortasım açıp yumuşamış Teremyağını, şekeri, yumurtaları, kabartma tozunu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamuru ikiye ayıralım. 25-30 cm. çapındaki kalıbı Teremyağınla yağlayıp tabanına un serperek hamurun bir parçasını kalıba yerleştirelim. Hamurun kenarlarını 1/2 cm. kadar yükseltelim. Hamurun üzerine elmalı harcı yayalım. Diğer hamuru top haline getirip buzlukta hafifçe donana dek bekleterek buzluktan alıp rendenin iri tarafı yardımıyla meyveli harcın üzerine rendeleyelim. Tartı 180° ısılı fırında üzeri açık pembe renk alana dek pişirelim. Tartı fırından alıp kalıbı içinde soğutarak servis yapalım.

 

Sütlü nuriye tarifi için tıklayın!

2592
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.