Sütlü Ekmek

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Sütlü Ekmek
Malzemeler
4,5 su bardağı un (500 g)
1/2 çorba kalığı Pakmaya instant maya
(10 g) veya 20 g Pakmaya yaş maya
1,5 su bardağı ılık süt (300 g)
1,5 tatlı kasığı tuz (10 g)
1 çorba kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağı (10 g)


Tarif
Pakmaya İnstant mayayı una katın 1-2 dk karıştırın. Hamuru maya tanecikleri yok olana kadar iyice yoğurun. Dilerseniz bu işlemi kolaylaştırmak için, mayayı yarım çay bardağı ılık süt ile eritip una katabilirsiniz. Diğer hamur malzemelerini de ekleyerek kulak memesi kıvamında hamur elde edince üzerini örterek 30 dk kabarmaya bırakın. Pakmaya yaş maya kullanırsanız mayayı ılık su içinde eritip una katın.

Hamuru 2 dk daha yoğurup, gazını çıkartın. Üç eşit parçaya ayırıp yuvarlayın. Parçaları 10 dk daha bekletin. Daha sonra hamurlara silindir şekli verip tepsiye dizin. Ilık bir yerde 60 dk kabarmaya bırakın. Fırça yardımı ile hamurların üzerine ince bir tabaka olacak şekilde su sürün. Keskin bıçak ile hamurları boylamasına ve 2-3 mm derinliğinde kesin. 220°C'de önceden ısıtılmış fırında 20 dk pişirin.
Afiyet olsun!


511
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.